5 måter å virke smartere på.

Mann prøver å virke smartere

Har du noen gang ønsket at du visste hvordan du kunne virke smartere? Vel, her på livskoden vil vi heller anbefale deg å være komfortabel med den du er, enn å late som du er noe annet. Men vi deler likevel disse fem tipsene, ikke fordi vi vil oppfordre deg til å bløffe, men fordi hvert av tipsene kan være hjelpsomme i situasjoner hvor du ønsker å øke din innflytelse eller attraktivitet.

 

Kle deg for suksess.

Det er neppe første gang du hører det, men hvordan du kler deg påvirker i stor grad hvordan andre ser deg. Studier viser at velkledde mennesker antas å være mer intelligente enn de som kler seg dårligere.

Men visste du at hvordan du kler deg også kan påvirke dine prestasjoner? Nå snakker vi ikke om treningstøy versus jeans, men heller en studie gjort på Northwestern University i Chicago. Denne studien viste at når de fikk studenter til å ha på seg en labfrakk, så økte det deres prestasjoner på oppgaver som krevde konsentrasjon og intelligens!

 

Hold gruppens tempo.

En studie fra Boston Universty oppdaget at mennesker som holder ulikt tempo enn de rundt seg, oppfattes som mindre intelligente. Det har også ingenting å si om deres tempo er tregere eller raskere enn omgivelsene.

Så kanskje kan det være en idé å justere tempoet du beveger deg i til å matche de du har rundt deg i situasjoner som jobbintervju eller på en date?

 

God øyekontakt.

I eksperimenter hvor forsøkspersonene blir bedt om å gjette på intelligensen til mennesker de møter, scorer de som er flinke til å holde øyekontakt alltid høyere enn de som ikke er det. Husk også på at det ofte er langt lettere å holde øyekontakt mens din samtalepartner snakker enn når du selv snakker. Så snart du blir flink til å holde øyekontakt rundt 75% av tiden mens du forteller noe til din samtalepartner, vil du oppfattes som mer selvsikker og mer intelligent enn gjennomsnittet.

 

Snakk livlig og uttrykksfullt.

Kommunikasjonsekspert Leonard Mlodinow forteller at “dersom to mennesker sier nøyaktig de samme ordene, men den ene snakker litt raskere og høyere, med færre pauser og mer variasjon i volum og tonalitet, vil den taleren bli ansett som mer energisk, kunnskapsrik og intelligent.”

Men det er selvsagt en stor forskjell mellom å snakke litt raskere og høyere, og å snakke for raskt og for høyt, så sørg for at du finner en god balanse!

 

Vær kortfattet, tydelig og sikker.

Unngå ord og lyder som, “eh..” ,”uhm…”, “kanskje dersom”, og annet som får det til å høres ut som du er usikker eller ikke vet at det du sier stemmer. Unngå også å bruke unødvendig mange ord for å forklare noe, da det raskt kan føles som om du ikke vet hva du snakker om. Når andre føler din usikkerhet, blir de usikre på deg.

Dersom du fatter deg i korthet, med hovedsaklig kun relevant informasjon og en tydelig stemme, vil andre anse at du vet hva du snakker om og stole mer på din forståelse.

 

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top