Hvordan du kan bruke ditt kroppspråk til å bli mer attraktiv.

attraktivt kroppspråk

Det er endelig helg. Du skal ut på byen med kompisene eller venninnene. Om du skal drikke deg drita full eller slå deg løs på dansegulvet har du enda ikke bestemt deg for. Men en ting vet du: du har lyst til å møte noen. Noen spennende. Noen som får disse hormonene i kroppen din til å gå amok.

Så dukker de følgende spørsmålene opp i hodet ditt:

Har jeg motet til å gå opp til noen i dag? Hvordan vet jeg om de er interessert? Hvorfor skulle noen like meg? Er jeg pen / kjekk nok?

Den gode nyheten er: Utseende er ikke det som teller mest. Og den dårlige nyheten? Vi mennesker er helt elendig til å gjennomskue signaler fra andre som er interessert i oss.

Vi kan starte med et begrep som kalles «signal amplification bias». Dette begrepet går ut på at vi mennesker tror flørtesignalene vi sender ut er mer åpenbare enn hva de egentlig er.

Forskeren Monika Moore gjorde en studie som fant at kvinner i gjennomsnitt måtte sende ut 35 forskjellige signaler per time for å få fire menn til å komme opp til dem.

Det tok altså 35 forskjellige blikk og flørtesignaler før disse mennene skjønte tegninga!

Videre fant Monika Moore ut at det ikke var de mest attraktive kvinnene som ble kontaktet mest. Å nei da. Det var kvinnene som sendte ut de rette signalene med kroppsspråket sitt som ble møtt av flest menn.

Hvilke signaler var det disse kvinnene sendte ut?

Selvsikkerhet og tilgjengelig. Jeg sier det igjen. Selvsikkerhet og tilgjengelighet var de største indikatorene på om det ble en ny flørt på disse kvinnene eller ei.

Så hvorfor er disse signalene så viktige?

Fordi vi mennesker blir tiltrukket av mennesker som ikke bare virker selvsikre, men som også viser interesse i oss. Når du tenker deg om er det veldig logisk at vi liker og blir smigret av noen som viser oss interesse.

La oss ta en gjennomgang av noen av disse signalene for å forstå hva et attraktivt kroppsspråk består av.

 

Selvsikkerhet

  1. Power Pose:

Når vi står / sitter i en power pose tar kroppen vår opp mer plass rundt oss. Menn og kvinner vil ofte gjøre dette forskjellig, men fellesnevneren er at vi holder hodet høyt, skuldrene rullet tilbake og brystet åpent (tenk deg supermannposen). Når kroppen tar opp mer plass vil vi ikke bare føle oss mer selvsikre, men andre vil også anse oss som mer selvsikker.

På Harvard Business School gjorde man et forsøk som fant at når vi står i en selvsikker pose kan hormonnivåene våre forandre seg. Stresshormonene dine går ned og testosteronet (styrkehormonet) ditt går opp.

  1. Øyekontakt:

Øyekontakt kan sies å være forspillet som skjer før vi blir mer intime med noen. Det fantastiske med øyekontakt er at når vi får dyp øyekontakt med noen, vil et kjemikal i hjernen kalt oxytocin bli sluppet løs. Oxytocin gir oss den kjemiske følelsen av connection.

Det er essensielt å kunne kjenne på denne følelsen for å bygge tillit med et annet menneske. Det skader heller ikke at vi ser på mennesker med sterk øyekontakt som mer selvsikre.

  1. Synlige hender:

Et av de viktigste aspektene i romantikken er å kunne vise og føle tillit. Og da er det å vise hender et viktig moment. Hjernen slapper mer av når vi kan se hendene til en annen person. Jo mer av kroppen din som er synlig når du er sammen med noen, jo lettere bli det å være komfortabel rundt deg.

Det er også viktig å være bevisst på å ikke ha noen drinker eller vesker foran seg. Det vil få deg til å virke mindre selvsikker (og utilgjengelig) når du har en blokade foran deg, samtidig som at du ikke får brukt hendene dine.

Les mer om hvordan bygge tillit her

 

Tilgjengelighet 

  1. Responsiv lytting:

Dette er rett og slett en måte å vise engasjement på. Gjennom nikking og korte bemerkninger (hmm, ja, etc) viser du at du bryr deg om det den andre personen sier.

Som mennesker har vi et naturlig behov for å føle oss sett og forstått. Spesielt når det kommer til våre romantiske partnere er det viktig at de kan føle at vi gir vår fulle oppmerksomhet til dem.

En studie fra MIT Media Lab viser at menn som anvender responsiv lytting blir sett på som mer attraktiv av kvinnen han snakker med. Mens kvinner som anvender responsiv lytting anser selve samtalen de har med mannen som bedre.

  1. Speiling:

Gjennom speiling viser vi respekt for den andre personen. Vi viser gjennom kroppsspråket vårt at vi er på samme bølgelengde som dem. Dette er noe vi gjør naturlig med mennesker vi føler oss knyttet til. Alt fra ordene vi bruker, hastigheten vi beveger oss i og helt ned til pusterytmen blir synkronisert med de menneskene vi står nærmest.

Dette er noe du kan bruke til din fordel neste gang du møter noen som får adrenalinet ditt til å pumpe. Legger du merke til at personen du snakker med snakker sakte og kanskje litt formelt, er det ingen dum ide å snakke saktere. Dette handler ikke om å late som at du er noen du ikke er, men det handler om å møte en annen person på en måte som gjør dem komfortabel.

Du husker det gamle ordtaket: like barn leker best? Gjennom å vise at du er villig til å tilpasse deg en annen persons kommunikasjonsform viser du at du er omgjengelig og har lyst til å bli bedre kjent med dem.

  1. Nærhet:

Det er ingen overraskelse at vi vil være nær en person vi liker. Kroppen vår vil i de aller fleste tilfeller rette seg mot den personen i nærområdet som vi er mest interessert i. Effekten av dette er den samme som du får av responsiv lytting. Du signaliserer at du ser personen og vil være med dem.

I tillegg er dette er en utmerket måte å utforske hva noen føler for deg. Vi har alle en personlig sone for venner og bekjente, og en annen sone for de vi vil være mer intime med. Når du kan bevege deg inn i en persons intimsone, og det er tydelig at de er komfortabel med deg der, er dette et godt tegn på at romantikken blomstrer.

 

Disse tipsene er ikke bare relevante for oss som fortsatt er single. Å bli bedre på å lese kroppsspråk vil også ha en positiv effekt på forholdene i livet ditt.

En studie gjort av Feeney & Noller viser at når nøyaktigheten av å tyde de ikke-verbale signalene (dvs kroppsspråk) til partneren din øker, så øker også tilfredsheten i selve forholdet. Det er en essensiell del av et forhold å kunne tyde hva en annen person føler, uten at de måtte fortelle deg det.

Så hva er konklusjonen?

Kroppen din og hva du signaliserer med den har en enorm effekt på hva folk vil føle for deg. – It’s not about look, it’s about how you make someone else feel.

 

PS: Har du lyst til å lære mer om dette i praksis? Sjekk ut Genuine Connections kurs i Oslo, 4. – 8. januar, 2017!

Trym Berger
Trym er trainee for den amerikanske adferdslaben Science of People, som underviser og gjør research i kroppsspråk, personlighet og lykkeforskning. Han er foredragsholder og coach for sitt eget selskap KroppsEmpiri, og liker ellers å kaste bort tiden sin på politikk, hvor han blant annet er folkevalgt og innehar flere lederverv. Folk han møter beskriver han som eksentrisk med en god dose klein humor.

Legg igjen en kommentar

Top