Bli en mester på nettdating på 1-2-3.

Nettdating er et herlig moderne fenomen som flere og flere mennesker benytter seg av, og mulighetene her er nærmest endeløse. Og i denne artikkelen skal vi kort ta for oss de tre viktigste elementene av nettdating og gi deg noen enkle tips som du kan begynne å bruke med en gang.

Disse emnene er: Profilbildene, profilteksten og meldingene.

 

Bildene.

Vi starter med det viktigste. Det er ingen tvil om at bildene på en nettdatingprofil er det absolutt viktigste.

Kvinner som menn er mye mer logiske (og dermed mer overfladiske) når de sitter hjemme foran PCen enn når de er ute i den virkelige verdenen hvor ting gjør mer emosjonelle inntrykk. Du kan rette opp et dårlig førsteinntrykk på en bar eller på gata, men det skal mye til for å rette opp et dårlig bilde på en nettdatingside.

Reglene er enkle: Ha bilder hvor du ser best mulig ut fra et objektivt ståsted. Dette betyr at det ikke betyr noen ting hvor morsomt du hadde det når bildet ble tatt, hvilke gode minner du har rundt bildet osv.  Det eneste som betyr noe er hvor bra du ser ut.

Bilder fra hverdagslige sammenhenger hvor du gjør ting du pleier å gjøre er å anbefale, vær dog obs på at om du bruker festbilder så er det en fordel å unngå at det vises at det er en skikkelig fest. Ølflasker, sigaretter og fylleøyne er turn-offs. Bilder tatt hos fotograf kan fungere for gutter dersom det ser naturlig ut og ikke for try-hard eller flåsete, og er stort sett helt greit for jenter.

Ta deg tid til å skaffe deg gode bilder. Dra ut med en venn en dag eller tre, knips så mange bilder av hverandre som dere får til (gjerne med litt ulike antrekk og på ulike steder) og vær kritisk når dere velger ut bildene dere til slutt bruker på deres nettprofil. Ha bilder som både viser ansiktet ditt nært og tydelig, og bilder som viser hel- eller halvprofil av kroppen din.

Kun nærbilder gjør folk skeptiske, og kun helprofilbilder viser dårlig hvordan ansiktet ditt egentlig ser ut.

Og vær så snill: Unngå fleksebilder, bilder tatt i speilet på badet, trutmunn (jenter!) og unngå bilder av bikkja, katta til naboen, ungen til venninna di og geita du så på ferie. Det er DEG folk vil se.

 

Profilteksten.

Profilteksten skal beskrive deg, ikke alle andre i hele verden. For å oppnå dette holder det ikke bare å ramse opp interessene dine slik alle andre gjør – for de fleste har noenlunde like interesser. Jeg hater å se profiler med tekst som “tja, hva skal man skrive her da mon tro? Jeg liker jo å ha det gøy og moro da, og trener og henger med venner på fritida.” Hvem gjør vel ikke det? Nei.. Dette holder ikke.

Å spille på humor i profilteksten din er alltid en fordel. Finn nye måter å beskrive deg selv og dine interesser på. Det er ikke så vanskelig å vri litt på ting. Spiller du fotball? Nei, du liker å løpe etter den samme lærballen som 10 av dine kompiser og 11 av dine (i det øyeblikket) verste fiender. Liker du å svømme? Nei, du liker å kaste deg jevnlig uti det våte element og gjøre ditt beste for å motbevise at mennesker er skapt for å leve på land. Liker du å kjøre snowboard? Nei, du liker å spenne en planke på beina og se om du overlever villmarkens råskap (også kjent som barneløypa på Oppdal).

Du skjønner tegninga?

Profilteksten din trenger ikke å være informativ, og om vi snakker om apper som Tinder og Happn må den også være kort. Jobben til profilen din er kun å vise at du er en litt morsom person med i hvert fall litt kreativitet.

Skriver du en profiltekst som får folk til å dra på smilebåndet så har du vist at du er omgjengelig, avvæpnende og mye mer interessant enn alle de generiske robotene på alle de andre profilene.

Og vær så snill: Sjekk stavefeil, ord delings feil og dropp smsspråket lizm.. Takk.

 

Meldinger på nettdating.

Hvor ofte går du opp til en jente på en bar og sier, “søt du da! Sex i kveld?” “Facebook??” “Du var deilig, kan jeg få kjøpe skoene dine??”

Aldri?

Nei så ikke gjør det på nett heller! Jeg gremmes over meldingene mange kvinner mottar på nett, det er helt utrolig hva folk klarer å bryte ut av seg når de sitter foran en pcskjerm.

Unngå også de kjedelige og uoriginale. “Hei, skjer a?” “Hei.” “Skal vi bli kjent?” “Hva driver du med?” Dette er det samme som 90% av de andre kjedelige gutta der ute skriver, og jentene blir mildt sagt lei av å få disse meldingene. Legg litt mer innsats i det, og vær littegrann mer original enn de andre så vil du raskt øke svarprosenten din. Her er noen enkle forslag:

Spill på profilen hennes.
Ikke den første (for det er det alle andre også legger merke til) men den andre tingen som slår deg når du ser på bildene hennes eller leser profilen hennes kan være en god samtalestarter. Spør eller kommenter på dette, så er dere i gang.

Humor.
tindermeldingDette skal ikke imponere, bare gjøre mottakern nysgjerrig eller få dem til å le. “Hest eller hamster?” “Liker du best kaviar eller leverpostei?” Hva som helst som hopper inn i hodet ditt og som er noe annet enn de uoriginale er bra nok. Skill deg ut fra mengden og gjør det med et smil. Det gjør ingenting om du får et skeptisk hva-faen-snakker-du-om-svar tilbake, poenget er at du får et svar og derfra kan skape en samtale.

Leker. “3 kjappe” er en oppkommende populær greie som fungerer fint for å starte samtaler. Send henne 3 kjappe spørsmål (gjerne som de i kategorien over) og avslutt med “Din tur!” Når du får svar kan dere fortsette å sende spørsmål frem og tilbake samtidig som du starter en mer normal samtale under.

 

Når du har fått i gang en samtale er det som regel en fordel å ta det over til et sted hvor du kan ha en mer real-time chat. Facebook er ypperlig for dette, og lar dere også ta en nærmere titt på hverandre på deres profiler.

Måten å gjøre dette på er enkel og grei, man spør ikke “kan jeg få facebooken din?” man tar initiativet og antar at den du snakker med blir med: “Vet du hva, du virker som ei kul jente, men disse Tindermeldingene har jeg en tendens til å glemme av. La oss fortsette på Facebook i stedet, legg meg til på <profiladresse>.”

Deretter gjelder det i grunn bare å sette opp en avtale om å møtes, uten å bruke så lang tid på å gjøre det at dere begynner å kjede dere.

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top