Bygg tillit med denne enkle teknikken.

Tid for spørretimen… Vil du gjette på hva et av de kraftigste verktøyene du kan ha i verktøybelte ditt er? Og nei, det er ikke en sixpack, et søtt smil eller å være god i sengen (selv om det definitivt hjelper).

Men det er den utrolige evnen til å få et annet menneske til å stole på deg. Vi lever i et samfunn som i stor grad er styrt av tillit. Land som har en befolkning med en større grad av tillit har større velstand. Flere transaksjoner og handler oppstår som et resultat av tillit. Som igjen er med på å motvirke blant annet fattigdom.

Men tillit er også viktig på et individuelt nivå. Tillit er kanskje et av de kraftigste virkemidlene du kan bruke for å påvirke et annet menneske. Hvis du vil at andre skal føle seg mer komfortable rundt deg, hvis du vil at andre skal lytte mer til deg eller gi mer av seg selv til deg, er dette en evne du bør kultivere.

Og den gode nyheten er, det er en enkel teknikk du kan bruke for å øke tilliten folk har til deg fra første stund de ser deg. Og det er bruk av hender!

La oss gå tilbake et par tusen år. I de årene hvor vi mennesker levde i stammer, og reptilhjernen styrte adferden vår, så var det essensielt at vi kunne oppdage farer og skille mellom venn og fiende på bare noen sekunder. Og en måte vi gjorde dette på, var å observere hendene til de vi møtte.

Hvis jeg spør, «hvor er det første stedet du ser på, når du møter et annet menneske?» vil de aller fleste svare ansiktet / øyene. Men det viser seg at det stedet vi først ser på, er hendene. Dette var en overlevelsesmekanisme for forfedrene våre, for å oppdage potensielle våpen. Mange arkeologer mener at opprinnelsen til håndtrykket faktisk har oppstått som en gest av fred ved å demonstrere at hånden ikke holder noen våpen.

Hvis vi snakker til en annen person, og han holder hendene sine bak ryggen, så vet vi rent logisk at han (sannsynligvis) ikke holder et skjult våpen. Men om du starter å bli bevisst på hvordan andre bruker hendene sine, vil du oppdage at en samtale raskt kan bli ukomfortabel hvis en av partene skjuler hendene sine.

Under juryundersøkelser har man oppdaget at juryene oppfatter den anklagede i et mer negativ lys når de skjuler hendene sine.

«Jurors find defendants who put their hands under the table as more sneaky, untrustworthy, and deceitful»

Ved bruk av hender, indikerer vi til omverdenen at vi er tillitvekkende og at vi ikke har noe å skjule. Og som med all annen selvutvikling, når vi vil forbedre noe, så starter vi i det små. Her er tre enkle tips å huske på, neste gang du går ut og vil skape en god connection med et annet menneske.

 

Over pulten:

FBI agenten og kroppsspråk eksperten Joe Navorra utførte et eksperiment i tre av klassene sine, hvor han ba halvparten av studentene sine sitte med hendene under bordet og den andre halvparten ha hendene over bordet. Studentene skulle intervjue hverandre i 15 minutter og i likhet med juryundersøkelsen, ble studentene som skjulte hendene sine sett på som mer tilbakeholdne og ukomfortable. Mens de som satt med hendene over bordet ble ansett som mer åpne og vennlige. Uavhengig av om du skal i et jobbintervju eller på en date, husk å alltid hold hendene dine synlige!

 

Unngå lommer:

Vi blir alltid fortalt på skolen under presentasjoner «ikke ha hendene i lommene». Sjeldent blir vi fortalt hvorfor. Ikke bare vil reptilhjernen fyre løs faresignaler i hjernen til de som ser deg, men å ha hendene i lommen vil også skape en dårlig kroppsholdning. Skuldrene dine blir senket og kroppen blir mer sammensunket (selvsikkert kroppsspråk består av at kroppen tar mye plass).

 

Håndtrykk:

Håndtrykk gjør flere ting som umiddelbart gir en positivt reaksjon til de du møter. Som vi allerede har gått igjennom, så er det en gest for at du er vennliginnstilt og ufarlig. I de fleste kulturer er det et tegn på respekt for personen du møter. Og som tidligere nevnt på denne siden: Fysisk kontakt er et utmerket verktøy for å skape et bedre førsteinntrykk, vise empati og få mer makt.

 

Tillit er et enormt viktig påvirkningsmiddel. Om du vil at menneskene i livet ditt skal føle større glede og tillit til deg, bli bevisst på hvor du har hendene dine i enhver interaksjon.

Kilder:
Navarro, Joe, and Marvin Karlins. What Every BODY Is Saying: An Ex-FBI Agent’s Guide to Speed-reading People. New York, NY: Collins Living, 2008
Hold kontakt med oss!
Få flere artikler som denne på epost ved å melde deg på listen vår. Som en bonus får du også eboken "Sentrering - økt produktivitet, bedre prestasjoner, mer trygghet" helt gratis.
Vi deler selvsagt ikke eposten din med noen andre.
Trym Berger
Trym er trainee for den amerikanske adferdslaben Science of People, som underviser og gjør research i kroppsspråk, personlighet og lykkeforskning. Han er foredragsholder og coach for sitt eget selskap KroppsEmpiri, og liker ellers å kaste bort tiden sin på politikk, hvor han blant annet er folkevalgt og innehar flere lederverv. Folk han møter beskriver han som eksentrisk med en god dose klein humor.

One thought on “Bygg tillit med denne enkle teknikken.

Legg igjen en kommentar

Top