En enkel måte å starte samtaler med hvem som helst, hvor som helst.

Hvor ofte ser du en interessant, spennende eller attraktiv fremmed som du kunne tenke deg å snakke med? Hvor ofte går du bort og tar kontakt?

Dersom du er som de fleste nordmenn, er svaret på i hvert fall det siste spørsmålet “sjeldent”. Eller, i verste fall, kanskje “aldri”?

Å starte samtaler med fremmede er skummelt for de fleste. Bare tanken på å gjøre det har en tendens til å fyre av en rekke selvsaboterende spørsmål.

“Hva om de ikke liker meg?”
“Hva om de ler av meg?”
“Hva om de ikke en gang svarer?”
“Hva skal jeg si?”
“Hvorfor må jeg plutselig så veldig tisse?”

Personlig bestemte jeg meg i 2006 for at nok var nok. Jeg ville ikke lenger være usikker rundt fremmede. Jeg nektet å tilbringe nok en kveld ute på byen rundt det samme bordet, med de samme folkene og de samme samtalene. Jeg var lei av å bare se på de jeg ville snakke med. Jeg ville ha mer kontroll. Oppleve mer spenning. Møte flere folk. Ha det mer gøy.

Så sammen med en av mine beste venner begynte jeg å utfordre meg selv. Jeg gikk ut edru, på byen, på kjøpesenteret – hvor som helst. Og jeg tvang meg selv til å ta kontakt med fremmede.

Til å begynne med var det utrolig skummelt. Jeg forventet at folk skulle le meg i ansiktet. Himle med øynene. Være ufin.

Men til min overraskelse skjedde det aldri. Så lenge jeg ikke oppførte meg uhøflig gjorde ikke de fremmede det heller. Faktisk la jeg merke til at majoriteten av dem syntes det var spennende å snakke med lille, sjenerte meg!

I løpet av det drøye tiåret som har gått siden den gang har jeg lært mye. Jeg har også undervist hundrevis av andre i kunsten av å starte samtaler med hvem som helst, hvor som helst. Og jeg har lært mange små hjelpsomme triks for å gjøre det enklere, og for å få bedre resultater.

På denne bloggen har jeg tidligere delt tips som å bruke tidsbegrensninger for å gjøre de du kontakter komfortable. Og jeg har filmet en kort video om hva et bra kompliment er.

I dag skal vi sette disse to tipsene sammen for å skape en av de beste måtene jeg kan for å få god kontakt med de du vil snakke med. Dersom du ikke har sett på artiklene over, foreslår jeg at du tar en titt på dem enten nå, eller så snart du er ferdig å lese denne artikkelen.

Så, la meg komme til poenget.

En av de mest effektive måtene du kan skape kontakt med fremmede på, er gjennom et godt, genuint kompliment – kombinert med illusjonen av tidsbegrensning.

Slapp av, det er enkelt, la meg forklare hvordan:

 

Det genuine komplimentet.

Som nevnt i videoen jeg nevnte, er et godt, genuint kompliment basert på det følgende:

  • Det handler om noe mottakeren “har skylden for”. Antrekk, hårstil, oppførsel – alt annet enn medfødte attributter.
  • Det er noe du genuint mener. Folk flest ser gjennom falske komplimenter.
  • Det er sagt som en observasjon som du så beveger deg videre fra, ikke smiger som du venter på respons på.

Og husk, det enkle er som oftest det beste. Ikke bruk alt for mye tid på å komme opp med et fantastisk kompliment. En enkel kommentar på sko eller antrekk, på hårstilen, på den tingen de gjorde som du likte – det holder i massevis.

Når du avleverer komplimentet og får et “takk”, så venter du ikke på at den andre skal fortsette å snakke. Det vil gjøre at det føles som om du fisker etter kompliment tilbake, eller at målet ditt var å smigre. Så gi ditt kompliment, ta imot en kort respons, og følg så opp med mer samtale.

Når du gir dette komplimentet på en avslappet måte og uten å vente på respons på det, kommer det fra et sted av selvtillit og oppleves mer genuint. Dette hjelper mottakeren til å slappe av, og å ta komplimentet til seg.

 

Tidsbegrensningen.

Et kompliment gitt til noen i forbifarten føles sjelden som starten på en lengre samtale. Men dersom du ønsker å snakke med vedkommende, må du nødvendigvis følge opp med noe som inviterer til det.

I denne sammenhengen vil tidsbegrensningen gjerne være mer antydet enn direkte uttalt. Du trenger ikke å følge opp komplimentet med “jeg har det litt travelt, men”, dersom du bare følger opp med et enkelt spørsmål om det du komplimenterer.

Folk flest vil anta at det eneste du ønsker er å få den informasjonen, og ikke at du inviterer til en lengre prat. Dette gjør at det vil føles litt det samme som om du bare spør noen om klokken – bortsett fra at de vil føle seg bra, takket være komplimentet du ga dem.

“Hei, du, jeg liker det lille håret ditt! Er det vanskelig å få til en slik farge?”
“Jeg ville bare si at det var hyggelig av deg å gi bussetet ditt til den gamle dama. Er du alltid så snill, eller?”
“Jeg elsker den skjorta/toppen! Men er det ikke skummelt å gå i hvitt på byen, med alle de fulle menneskene som søler så mye?”

 

Oppsummert.

Start samtaler med et genuint kompliment, etterfulgt av et spørsmål som gir en følelse av at dette sannsynligvis er en kort utveksling. Dette vil både hjelpe mottakeren til å føle seg bra med seg selv og deg, og redusere frykten de kanskje har for å bli fanget i en lengre samtale med noen de ikke kjenner.

Deretter er det din jobb å følge opp svaret deres med mer prat. Jo bedre starten på samtalen går, jo lettere vil den andre engasjere seg i deg. Før du vet ordet av det, er dere nye venner – eller mer 😉

 

Ps: Dersom du er en singel mann, og kunne tenke deg å bli bedre på å møte, flørte og innlede forhold med kvinner, anbefaler vi at du sjekker ut e-boken Forførende Livsstil. Boken inneholder tips, praktiske øvelser, og historier fra virkeligheten som vil hjelpe deg på vei!

Og enten du er singel eller ikke, mann, kvinne eller romvesen, anbefaler jeg også at du sjekker ut mitt nettkurs «The Secrets of Confident Communication». Ved å klikke her for å lese mer om kurset får du hele 95% rabatt på det!

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top