En liten guide til bedre forspill.

forspill

Alle har vi nok et ønske om å bli bedre i senga, her kommer noen gode tips som forhåpentligvis kan hjelpe til å piffe opp sexlivet.

 

Forspillet

Noe av det viktigste du kan jobbe med for å forbedre sexlivet er rett og slett å roe ned. Ta deg god tid.

Kvinner og menn har nemlig et ganske så forskjellig tenningsmønster. For kvinnen er sex nesten mer mentalt enn fysisk. Mens menn ofte er klar på 1-2-3 tar det gjerne lengre tid for kvinnen. En god sammenlikning er bryteren VS volumknappen, volumknappen (kvinnen) øker tenningen gradvis, mens mannen i større grad er enten av eller på (bryteren).

Dette er selvfølgelig en overforenkling, men ikke uten en kjerne av sannhet. Derfor er det en god ide om forspillet gjerne varer 1 time, men ikke vær redd for å bruke enda lengre tid, da rekker begge å bli ordentlig tent.

Erting og forventning som skapes i forspillet kan hjelpe til å bygge massiv seksuell spenning og høyne opplevelsen for begge parter. Viktigheten av forspill støttes forøvrig både av nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet Maria K. Ebbestad, spesialist i klinisk voksenpsykologi Peder Kjøs og mange, mange flere.1, 2 Start gjerne også forspillet lenge før dere kommer til senga. Flørting, hinting til sex, noen småfrekke sms-er, en god middag, alt kan ses på som en del av sexen.

Erogene soner

Når det kommer til selve sexen er det en god ide å vite litt om erogene soner. Dette er steder på kroppen som er mer sensitive for berøring/stimuli enn andre. I jakten på erogene soner kan det generelt sett være et godt tips å prøve steder på kroppen hvor huden er tynn, da dette ofte er stedene man er mest følsom.

Noen åpenbare er klitoris og kjønnsleppene, brystvortene og halsen. Andre litt mindre åpenbare, som kanskje oftere blir oversett er:

Innsiden av lårene: Kyssing, biting, slikking og kanskje til og med lett pisking (avhengig av hvor røft partneren din liker det) kan fort gjøre underverker. Sikt deg gjerne inn ganske høyt opp på innsiden for best effekt.

Øreflippen: Øreflippen inneholder mye blod til tross for sin beskjedne størrelse ( 2 cm i gjennomsnitt). I tillegg inneholder den mye nerver, og huden som omkranser den er nokså tynn. Dette gjør den rimelig følsom og til et godt egnet sted for kosing, slikking, kyssing etc.

Håret: Noen jenter elsker å bli dratt i håret. Årsaken kan trolig ses både fra et psykologisk perspektiv i forhold til dominanse /underkastelse og i et fysisk perspektiv. Det å bli dratt i håret stimulerer nemlig nervene bakerst i nakken og nervesentrene knyttet til smerte og nytelse i hjernen er tett beslektet med hverandre.  Dersom du skal prøve dette er det viktig å ta tak tett inntil hårroten altså nærme hodebunnen og dra i en jevn bevegelse.

Nederst i korsryggen. Nesten helt nederst i korsryggen, akkurat der hvor det danner seg ”smilehull” om man svaier ryggen, ligger et for mange svært følsomt område. Her kan man prøve massasje eller kanskje litt lett kloring.

Håndflatene inneholder 17 muskler, 3 store nerver over 30 blodårer med cirka like mange forgreninger, samt 24 navngitte sensoriske reseptorer (sensory branches)3. Alt dette gjør håndflatene svært sensitive og hva kan vel passe bedre enn en sensuell massasje her?

Mellomkjøttet er hudpartiet som skiller kjønnsorganene fra endetarmsåpningen. I tillegg til å være et følsomt område både for menn og kvinner, er det nok et område ikke så mange har tenkt over at eksisterer. Her kan du nok kanskje score poeng både på kreativitet og nytelse.

 

Kommunikasjon.

Kommunikasjon er en viktig del av all menneskelig samhandling, også i senga! Ikke vær redd for å vise med ord eller lyd hva du liker og ikke liker. Det kan kanskje virke litt skummelt for noen, men det blir bedre med trening.

Husk også å lytte til de signalene du får. Personlig digger jeg for eksempel hvis jenta ikke er redd for å guide litt, for eksempel: ahh der ja! eller fortere, litt til venstre /høyre osv. Ofte er imidlertid ikke signalene så tydelige og man må kanskje nøye seg med å navigere etter signaler som tyngre pust, mer høylytt stønning, hvordan muskulaturen i kroppen spennes og avslappes osv. God lytting både til verbale og non–verbale signaler er uansett en god egenskap.

En annen positiv side ved god kommunikasjon er at det øker sjansen for at du får det du ønsker deg!

Dersom du har en spesiell fetisj eller fantasi du ønsker å få oppfylt må du faktisk fortelle det til partneren din hvis noe skal skje. Her er det nok mange som frykter et nei eller å framstå som rar. En god ide kan være å snu litt på tankegangen og tenke at: ”Jeg turte hvert fall å ta sjansen og vær ærlig, som er en veldig attraktiv egenskap”.

Dessuten kan du jo få et ja, og husk at om du får et nei nå betyr det ikke nødvendigvis nei for alltid. I tillegg kan du jo se på det som en måte å finne ut hvor god match du og partneren din faktisk er.

Sist men ikke minst kan du også trøste deg med at forskning viser at personer som tar initiativ ender opp med mer attraktive partnere.4 God kommunikasjon og initiativ er sexy, tør du la være?

 

Kristian

Kildeliste:
http://www.kk.no/livsstil/derfor-er-det-viktig-med-forspill-34107
http://www.kk.no/livsstil/ikke-hopp-over-forspillet-27238
http://www.eatonhand.com/hw/facts.htm
https://psykologisk.no/2015/12/hvem-tar-initiativ-til-a-ha-sex/
Gjesteskribent
Til tider publiserer vi artikler skrevet av gjesteskribenter som er eksperter i sitt felt. Har du noe å bidra med? <a href="http://www.livskoden.no/kontakt">Ta kontakt</a> og fortell oss hvem du er, hva du har lyst til å skrive om og hva som gjør det dyktig på dette emnet.

One thought on “En liten guide til bedre forspill.

  1. Handler stort sett om damer ser jeg… Bare tull. Damer er dårlig på å gi forplay til menn også, vi setter pris på sånt.

Legg igjen en kommentar

Top