Er gifte menn mer attraktive enn ugifte menn?

Attraktive gifte menn

Det er lite som påvirker oss mennesker som andre menneskers meninger. Studie etter studie viser at de fleste av oss vil ignorere både fakta og det vi selv egentlig tror og mener, dersom bare mange nok andre mener noe annet.

Eksemplene på hvordan en større gruppe mennesker kan påvirke avgjørelsene og meningene til små grupper er overveldende mange. Vi er flokkdyr, og vi er nærmest genetisk programmert til å følge flokken.

Markedsførere og selgere benytter seg av dette hele tiden. Så snart et produkt har blitt solgt til mange, blir det en del av salgsargumentet. “Se hvor mange andre som har kjøpt dette! Det jo bety at det er bra! Du vil vel ikke være den eneste som ikke har denne bra tingen som så mange andre har?”

Politikere bruker det også aktivt i valgkampanjene sine. Vi opplevde vel alle at våre facebookfeeder var oversvømt av bilder av hvor stort/lite oppmøte Trump og Hillary hadde på sine kampanjestopp under det amerikanske valget for litt siden. “Den populære meningen” styres like ofte av slike symbolske oppmøtetall som av noe som helst annet.

Men det er ikke bare i salg, innflytelse og politikk at dette fenomenet spiller en rolle. Det spiller også en stor rolle på den sosiale og romantiske arenaen.

I en studie ble to grupper kvinner bedt om å rangere bilder av en rekke menn i attraktivitet på en skala fra 1 til 10. Den første gruppen ble bedt om å rangere “disse mennene”. Den andre gruppen ble bedt om å rangere “disse gifte mennene”.

Den andre gruppen kvinner, som fikk vite at mennene var gift, rangerte mennene som gjennomsnittlig 2 karakterer mer attraktiv enn den første gruppen.

Det ser ut til at kvinnene tolket mennene som mer attraktive kun fordi andre kvinner har valgt å tilbringe resten av sine liv med dem. Dette skaper en ide om at disse mennene jo må ha noe bra å by på som ikke nødvendigvis er synlig på bildene.

Denne effekten ser vi også når menn er i selskap med attraktive kvinner. I studier hvor kvinner ble bedt om å observere menn i sosiale settinger, og så rangere dem, ga kvinnene også høyere karakter til menn når de satt ved siden av eller snakket med en annen attraktiv kvinne enn  når de ikke gjorde det.

Med andre ord ser det altså ut til at kvinner ubevisst finner menn mer attraktive når det virker som at andre kvinner er tiltrukket til mannen. Dette til tross for at mange kvinner, inkludert de som var med i disse studiene, selv ofte vil påstå at de er uberørt av hva andre kvinner synes.

Denne effekten er også med på å beskrive hvorfor berømte menn ofte anses som veldig attraktive, enten de objektivt sett er det eller ikke. Den høye statusen og den store mengden oppmerksomhet disse mennene får fra kvinner er med på å øke deres attraktivitet for andre kvinner.

Så står vi jo bare igjen med spørsmåle om det er et bra sjekketriks for single menn å ta på seg en giftering før de går på byen?

Vi tror i grunn ikke det, men dersom du er en mann som har lyst til å forsøke må du gjerne fortelle oss hvordan det gikk 😉

 

Likte du denne artikkelen? Ta en titt på denne, om hvorfor lettere innbilske menn ofte har mer suksess med kvinner.

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top