Forbedre hjernen din med dette enkle trikset.

Lite er så viktig som hjernen din for å leve et langt, god liv.

Men hvordan kan vi sørge for at den holder seg skarp gjennom hele livet?

Vi har nok alle hørt om komfortsonen og hvor viktig det er å utfordre den. Enten det handler om å tørre å si hei til den attraktive fremmede, prøve noe nytt, eller gjøre en ting hver dag som skremmer oss så er rådene like mange som de er velmente.

For det er viktig å utfordre oss selv og vår egen komfortsone dersom vi vil ha mer ut av livet. Ved å bare forholde oss til de aktivitetene, menneskene og stedene som er kjente for oss vil utviklingen vår stoppe.

Albert Einstein sa en gang at, «once you stop learning, you start dying.» Og kanskje hadde godeste Einstein mer rett enn han var klar over.

 

Livslang læring.

Studier fra 2013 viser nemlig at ved å lære nye ferdigheter og prøve nye ting så sørger vi for å holde hjernen vår skarp. Og vi kan til og med øke dens effektivitet og få mer ut av den.

Studien ble gjort av Denise Park fra University of Texas. Og den viste at voksne mennesker som ble utfordret gjennom å praktisere mentalt og sosialt krevende aktiviteter forbedret sin kognisjon.

Med enklere ord: Mennesker som utfordrer sine komfortsoner gjennom å lære nye ting og møte nye mennesker, forbedrer både sin hukommelse og andre mentale ferdigheter betraktelig mer enn de som ikke gjør dette jevnlig.

På lang sikt kan mye tyde på at dette er med på å redusere risikoen for sykdommer som demens og alzheimers. Men også på kort sikt vil det endre våre liv betraktelig. Vi vil både tilegne oss nye ferdigheter og kunnskaper, og få muligheten til å møte nye mennesker og utvikle våre sosiale og romantiske liv.

Vi har dermed ingen unnskyldning for ikke å oppsøke nye aktiviteter eller kunnskaper, uansett hvilken alder vi er i.

Ved å ta kurs, reise, snakke med nye mennesker og prøve nye aktiviteter blir du altså både mentalt skarpere. Og sannsynligheten for at du utvikler et bedre sosialt og romantisk liv er overveldende. En bedre kombinasjon av belønninger skal man vel lete lenge etter?

Så hva venter du på?

Få ut fingeren og utfordre deg selv. Ta den avgjørelsen du har vært redd for å ta. Gå på det kurset du vet ville vært godt for deg. Dra på den turen du har hatt lyst til å dra på.

Du sitter med en pc, mobil eller et nettbrett i hendene nå, bruk det til å søke opp din neste kunnskap eller ditt neste eventyr og gjør hjernen din skarpere.

Skap denne vanen nå, både for din langsiktige helse og dine kortsiktige resultater.

– Torkel

Finn meg på sosiale medier:

Bli med i min facebookgruppe Centered Communication.
Følg meg på Instagram @tjguttormsen.
Følg min YouTube kanal.

Mine mest populære nettkurs:

Authentic Assertiveness: Next level communication skills.
The secrets of Confidence and Communication.
How to make friends and create better social circles.

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top