Gjør alkohol deg bedre til å sjekke?

sjekking og alkohol

For mange nordmenn går sjekking og alkohol hånd i hånd. Men er det egentlig slik at alkoholen hjelper oss?

Når det gjelder alkohol tror, dessverre, mange menn og kvinner at med noen øl innabords så blir de flinkere til å sjekke. De føler seg morsommere, mer spennende og at de har mer å snakke om. Men dette stemmer nok dessverre ikke helt overens med virkeligheten.

Når jeg forsøker å forklare dette til en del mennesker protesterer de. ”Jeg VET det er slik med meg, for de eneste gangene jeg har klart å få med meg noen hjem fra byen er etter jeg har drukket!” Greit det, men det betyr ikke at du er flinkere til å sjekke når du har drukket. Det betyr sannsynligvis bare at det er den eneste gangen du tør å sjekke.

”80% av suksess er å møte opp,” sa Woody Allen i sin tid.

Når man er full senkes ofte terskelen for å tørre prate med andre. Man tror man er morsommere og flinkere til å prate for seg fordi ens egen kritiske sans er såpass senket at man ikke legger merke til at det meste man sier bare er vas.

Og ikke minst er alkohol en kunstig erstatning for god gammeldags selvtillit. Den lurer oss til å tro at det vi gjør er bedre enn hva det er. Tror du meg ikke? Bare tenk over alle gangene dagen derpå hvor du har vært flau fordi du gjorde noe kvelden før, som der og da virket helt fornuftig..

Dette fører til at 98% av menneskene der ute kun møter opp og tar jevnlig kontakt med interessante medlemmer av det aktuelle kjønn etter at de har drukket seg til mots. Da sier det seg selv at det er under påvirkning av alkohol at de til tider slumper til å tiltrekke seg noen som også er ute og ser etter moro.

Dette er kanskje ikke overraskende for deg, vår opplyste leser. Men her er poenget vårt:

Dersom du begynner å ta kontakt med like mange mennesker i edru tilstand som du gjør når du er full, vil suksessratioen din bli mye større så snart du får litt erfaring.

Denne enkle endringen vil føre til at en får mer sosial trening, og dermed blir både mer komfortabel og flinkere i sosiale situasjoner. Dette vil også føre til mer permanent læring og dermed bedre resultater. For som vi vel vet, så er læringskurven vår særdeles mye brattere, og hukommelsen vår ekstremt mye bedre, når vi er edru enn når vi er beruset.

Så dersom dette er sant, hvorfor er det ikke vanlig for flere folk å flørte med fremmede når de er edru?

Det hele koker ned til frykt. Folk flest er redde for å ta kontakt med mennesker de er interesserte i med mindre de har den flytende selvtilliten på plass. Men mye empirisk forskning i mange land med tusenvis av mennesker viser at denne frykten bare er midlertidig. Alt vi trenger å gjøre for å overvinne den er å utsette oss for den nok ganger på kort tid.

Så om du ikke er en av den forsvinnende lille prosenten her til lands som faktisk ikke har et problem med å kontakte og flørte med mennesker i edru tilstand, så er det på tide å gjøre noe med det nå.

Legg alkoholen på hylla i helga, ta deg selv i nakken og kom deg ut der for å prate med folk. Det vil nok være utfordrende i starten for enkelte, men på lang sikt er det veldig verdt det både for din fremgang, suksess, pengebok og helse.

Lykke til!

 

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top