Har du gode påminnere?

For fire uker siden satte jeg et mål for meg selv: Hver hverdag skal jeg skrive minst én artikkel. Denne skal handle om noe nyttig, og være basert på noe jeg har lært, gjort eller opplevd i løpet av den siste tiden.

De første to ukene skrev jeg 4 artikler på fem dager. Den tredje uken skrev jeg to. Og nå er det fredag av den fjerde uken – og dette er den første artikkelen jeg skriver.

Hvorfor, spør du?

Vel, fordi jeg rett og slett har glemt det av.

Det har vært en travel uke, og denne nye vanen har ikke helt etablert seg enda. Siden jeg ikke har hatt tid denne uken til å sitte stille foran pcen min og lure på hva slags produktive ting jeg kan gjøre, har det rett og slett ikke slått meg.

Så, hvorfor?

Fordi jeg ikke hadde skapt meg en god påminner.

 

Mine påminnere.

Jeg har en to-do liste på datamaskinen min som alltid er åpen. Der står alle arbeidsoppgaver som må gjøres. Nettsidejobb, markedsføring, utvikling av innhold til Livskoden, og annet slik.

Jeg er også en ivrig bruker av Google Calendars. Der står alle mine personlige avtaler, alle mine coachingtimer, og alt annet som skal gjøres på spesifikke tidspunkter. Som å vaske akvariumet mitt annenhver søndag.

Og på veggen her inne på hjemmekontoret mitt har jeg også en liten whiteboard. Her kan jeg skrive ned små påminnelser som jeg trenger å huske når jeg er på kontoret – eller er i ferd med å forlate det.

Alle disse tre sjekker jeg daglig.

Mitt mål om å skrive en artikkel hver hverdag sto ikke på noen av dem. Ikke før nå.

 

Det åpenbare hvorfor.

Å skape deg påminnere, og en god vane med å sjekke dine påminnere (noen ganger hjelper det med en påminner for påminnerne i starten), gjør det utrolig mye lettere å få gjort det du har å gjøre.

Noen kan kanskje klare seg helt greit uten en liste av påminnere. Men for mange av oss er ikke “helt greit” bra nok. Og for de aller fleste av oss er det like irriterende hver gang vi bæsjer på leggen fordi vi glemte den ene tingen som egentlig var litt viktig.

Så hvilke påminnere har du? Hvordan holder du oversikt over alle gjøremålene dine? Skriver du lister? Bruker du apper på telefonen din? Kalendere?

Eller satser du bare på at du skal huske det?

Hvordan har det gått? Hvor mange ideer, planer eller mål har du hatt som har forsvunnet i glemselen?

Om du er som folk flest er det mange. Så skap deg påminnere, lister, gjøremål – hva du enn kaller det – nå med en gang, så vil du se at dine resultater og din produktivitet øker betraktelig!

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top