Har du lyst til å møte noen i helga?

Ah, helga. Dagene så mange nordmenn ser frem til hver uke. Dagene hvor de kan koble av, med litt alkohol og forhåpentligvis noe morsomt. Kanskje til og med møte noen spennende før mandagen kommer..

Men hvor ofte skjer det? Hvor mange ganger våkner du på mandag og ser tilbake på spenningen du opplevde med en ny partner i helga?

Hver dag går tusenvis av menn og kvinner forbi hverandre på gata, på fest, på byen – med et ønske om å møte noe spennende. Men så alt for sjelden gir de menneskene de passerer muligheten til å være den spennende.

Vi nordmenn er for forsiktige, for sjenerte, for vante med å ikke ta sjanser.

Men det er en liten gruppe nordmenn som har lagt dette bak seg. Det er en liten gruppe nordmenn som er flinke til dette.

Folk spør oss hvordan de gjør det. Antar at det er medfødt. At det har noe å gjøre med utseende, status eller selvtillit. At det er uoppnåelig for dem siden de ikke har opplevd det alt og ikke kan “hemmeligheten”.

Men sannheten er at det ikke er noen stor hemmelighet. Det finnes ikke én riktig ting å gjøre for å få dette til. Alle i denne lille gruppa gjør ting ulikt, på sin egen måte. Det er bare en ting de alle har til felles:

De åpner kjeften og lager lyd i retning av fremmede mennesker.

Og det er ikke nødvendigvis elegante, smarte, morsomme, interessante eller forførende lyder heller. Det er ofte helt vanlige lyder. Lyder du også kan lage, og som du bruker hver eneste dag.

«Hei, hvem er du?»

Og når vi lager disse lydene bryr vi oss ikke så veldig mye om responsen vi får. Dersom den er negativ eller overlegen, så smiler vi og vet at denne personen ikke er noen vi er interesserte i uansett. For hvem vil vel ha slike negative mennesker rundt seg? Så vi sparer energien vår til noen som er bedre. Hyggeligere. Morsommere. Mer positiv.

«Hei, hvem er du?»

Når vi får et smil og et svar, vet vi at dette er en person som kan være interessant for oss. Så vi blir nysgjerrige. Vi viser interesse i hvem de er, hva de bruker kvelden sin på, hvordan de er som person. Og når vi finner flere og flere ting vi liker ved dem, så vet også de at vi kommer til å passe bra sammen.

«Vi burde bli bedre kjent med hverandre.»

Når vi vet at vi liker dem, tar vi initiativer. For vi vet at nordmenn som dem ikke er vante med å ta initiativet. De er for forsiktige. For sjenerte. For vante med å ikke ta sjanser.

Vi foreslår at de gir oss telefonnummeret sitt. Eller at de blir med i ut for å få litt luft. Kanskje vi kysser dem. Eller inviterer dem med på nattmat. Vi inviterer med et forslag, vi spør ikke. For vi vet at spørsmål er skumle, mens forslag er trygge.

Lag lyder i retning av fremmede. Vær nysgjerrig på de som lager positive lyder tilbake. Og ta initiativ med de som tilfredsstiller nysgjerrigheten din.

Det er akkurat så enkelt. Men det betyr ikke at det alltid er lett. For det å lage de første lydene kan være skummelt. Nervepirrende. Nærmest lammende ukomfortabelt.

Men jeg lover deg at lyd nummer to blir lettere. Lyd nummer fem blir morsommere. Lyd nummer ti blir fantastisk.

Er du klar til å gå ut for å lage lyder mot fremmede? Hvis svaret ditt er ja, kan jeg garantere deg en langt mer spennende helg denne helga enn du har hatt på lenge.

 

-Torkel

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top