Har vi glemt mannens seksualitet?

mannens seksualitet
Denne uken har psykologen Amanda fra avansertseksualitet.no tatt over bloggen. Hun bidrar med gjesteartikler med både fakta om sex og seksualitet – og praktiske råd for hvordan du kan forbedre ditt eget sexliv!

Kvinners seksualitet har blitt løftet opp i løpet av den seksuelle frigjøringen. Få ting er bedre enn akkurat det, men har mannens seksualitet blitt hengende etter? Står vi nå i fare for at hans seksualitet blir redusert til en ereksjon som forhåpentligvis holder, eller til en sprut som helst ikke skal komme for tidlig?

 

Kvinners seksualitet er vakker og mystisk, mens menn er runketroll i kjelleren?

Hvilke bilder får du i hodet hvis du tenker på en kvinne som onanerer? Noen ser for seg en vakker og mystisisk setting i form av en himmelseng på loftet, med smooth jazz på stereoen og levende lys. Men hva med en mann som onanerer? Bildene er ofte ikke fullt så vakre. Kanskje ser du for deg at han gjemmer seg som et troll bak varmtvannstanken i kjelleren, med lesbeporno på pc’n? Eller med peniser som deles i hytt og kav på nett? Det er i hvertfall slike bilder mange får opp når de spørres om akkurat dette. Vi ser dette mønsteret også i språket vi bruker: Menn som har en sunn og normal sexlyst, og som samtidig beveger seg litt opp i årene, risikerer stemplet «gammel gris» veldig fort.

90% av menn har lett for å få orgasme (rundt 10 % sliter med for sen utløsning). Samtidig tenner menn raskere enn kvinner. Det har gjort slik at mange tenker at menn er ganske «enkle» seksuelt. En slik måte å tenke på kan imidlertid redusere menns seksualitet, og gjøre slik at både hun og han går glipp av mulighetene hans seksualitet har å by på. En orgasme er jo ikke det samme som at sexen nødvendigvis trenger å være så bra for ham. Kanskje kan han noen ganger sitte igjen med følelsen av å ha jobbet en hel helg, for å så få en 50-lapp på slutten som belønning?

 

La oss sette begges seksualitet på timeplanen!

På andre områder har mannens seksualitet ledelsen når det gjelder frigjøring: Kvinner kan i teorien få seg penis av en tilfeldig velvillig mann bare av å stikke rumpa ut av vinduet. I praksis kan hun ikke gjøre det, fordi hun risikerer å bli sett ned på av både mannen og seg selv. Menn som ikke dømmer kvinner som er seksuelt frigjorde får imidlertid lettere og oftere sex fra kvinner. De får også mer spennende sex når sexen først skjer, fordi hun ikke føler hun må holde tilbake for å være en «skikkelig» jente i hans øyne. Han tjener med andre ord på at man fremmer hennes seksualitet på de områdene hennes seksuelle frigjøring henger litt etter.

Sexen blir best når begges seksualitet blir ivaretatt på best mulig måte, og det forebygger seksuelle vansker og problemer.

La oss ta et eksempel: Dersom man ikke får leve ut viktige tenningsmønstre har man økt risiko for å miste sexlysten. Det er derfor en av de hyppigste årsakene til redusert sexlyst hos menn er at han har en eller annen fetisj han ikke våger å leve ut eller fortelle sin partner om.

Hvis vi reduserer mannens seksualitet til noe mindre enn den egentlig er, kan det få uheldige konsekvenser: Det å være seksuelt aktiv opp i årene er viktig for både psykisk og fysisk helse hos menn. Det har til og med betydning for hvor lenge han lever.

 

Hemmelighetene bak mannens seksualitet.

Kvinners seksualitet kan så absolutt være både vakker og mystisk. Men la oss se litt på hva han kan få til også? Her er et lite utvalg fra kurset vårt i mannlig seksualitet:

Han kan trene seg til å bli multiorgasmisk. Han kan lære seg å bli multiorgasmisk, det vil si hvordan han kan få orgasme på orgasme under ett og samme samleie, uten å miste ereksjonen eller sexlysten mellom hver gang. Hun blir også bevisst på hva hun kan gjøre for å hjelpe ham underveis i treningsprosessen.

Han kan holde så lenge han ønsker i senga. En multiorgasmisk mann velger selv når han og hans partner ønsker å avslutte samleie. For tidlig utløsning blir ikke lenger et problem. I stedet for å fokusere på «holde tilbake» orgasmen kan han bytte fokus til å nyte underveis.

Multiorgasmer kan utvides til fullkroppsorgasmer, hvor man kan oppleve orgasmer i hele kroppen, i stedet for bare lokalisert rundt kjønnsorganene.

Han har flere erogene soner er enn de fleste kjenner til, og kan også trenes opp til å bli mer responsive og følsomme med riktig trening.

Han kan lære seg å mestre erotisk hypnose, hvor han kan sette i gang orgasmer på kommando, utvide de i varighet og oppnå alt fra tantrisk sex.  Når livet er for kort til tantrisk sex er erotisk hypnose et godt alternativ!

Vi velger derfor å slå et slag for seksuell likestilling også for mannens nytelse, fordi vi vet at kvinners seksualitet også har godt av at dette temaet får mer oppmerksomhet. Det er nettopp ved å løfte opp de områdene likestillingen mangler at vi kan finne veien videre – for begge kjønn.

Gjesteskribent
Til tider publiserer vi artikler skrevet av gjesteskribenter som er eksperter i sitt felt. Har du noe å bidra med? <a href="http://www.livskoden.no/kontakt">Ta kontakt</a> og fortell oss hvem du er, hva du har lyst til å skrive om og hva som gjør det dyktig på dette emnet.

Legg igjen en kommentar

Top