Hva avgjør hvor trang en kvinne er nedentil?

trang vagina
Denne uken har psykologen Amanda fra avansertseksualitet.no tatt over bloggen. Hun bidrar med gjesteartikler med både fakta om sex og seksualitet – og praktiske råd for hvordan du kan forbedre ditt eget sexliv!

Kan en kjempepenis utvide henne permanent nedentil? Hva med barnefødsler og antall sexpartnere? La oss ta en titt på hva som avgjør hvor trang en kvinnes skjede er.

 

Kjempepeniser lager ikke kjempetrøbbel

Kan egentlig et besøk av en mann med en stor penis kunne permanent utvide henne? Skjeden er veldig tilpasningsdyktig, så det å ha en penis av litt større størrelse enn vanlig på besøk nå og da vil ikke påvirke skjedemusklaturen hennes nevneverdig. Stort sett går den tilbake igjen til vanlig størrelse igjen så fremt musklaturen ikke skades: Skjeden som møter en penis kan sammenlignes litt med å strekke en strikk på en tennissokk. Når du slipper strikken igjen går den tilbake til normal størrelse, så fremt du ikke ødelegger strikken helt,. Vanlig, samtykkende sex og til og med forsiktig utført fisting gjør ikke det. Med andre ord: Så lenge du ikke ødelegger muskulaturen, så er det bare å kjøre på!

 

Antall sexparnere har heller ikke noe å si.

Noen tror av en eller annen grunn at kvinner med mange forskjellige sexpartnere er mindre trange nedentil. Når størrelsen på penis ikke har noe å si, kan heller ikke antallet sexpartnere ha noe å si. Hvis antallet ganger man har hatt sex skulle spille en rolle, så ville uansett kvinner i parforhold kommet langt dårligere ut enn single kvinner, som jo vanligvis har sex sjeldnere.

 

Aldring og svangerskap skaper imidlertid endringer.

Hva er det som først og fremst skaper endringer i bekkenmusklaturen? Det er ikke nødvendigvis fødsel slik du kanskje tror, for selv om fødsel kan svekke og skade bekkenmuskulaturen påvirkes den av svangerskapet i seg selv. Keisersnitt vil derfor ikke nødvendigvis holde skjeden trang.

I tillegg til svangerskap er den andre viktigste risikofaktoren aldring i seg selv, siden muskelmassen reduseres med årene. Mange kvinner får også mindre skader i skjedemuskulaturen under fødsel, som først vises etter hvert som muskelmassen reduseres med alderen. Det forklarer hvorfor en del kvinner opplever at de lekker urin midtveis i livet.

 

Så hva kan du gjøre? Vel, du kan trene bekkenmuskulaturen din ved å gjøre knipeøvelser og øvelser som styrker bekkenbunnen generelt. For mer informasjon, se kurs i kvinnelig og mannlig seksualitet hos www.avansertseksualitet.no.

 

PS: Noen kvinner opplever at de er så trange nedentil at penetrering er smertefullt, såkalt vaginisme. Dette er en tilstand som kan behandles ved riktig hjelp. Alle smertetilstander i underlivet hos kvinner skal behandles som smerteproblematikk, og ikke nødendigvis hos sexolog.

Gjesteskribent
Til tider publiserer vi artikler skrevet av gjesteskribenter som er eksperter i sitt felt. Har du noe å bidra med? <a href="http://www.livskoden.no/kontakt">Ta kontakt</a> og fortell oss hvem du er, hva du har lyst til å skrive om og hva som gjør det dyktig på dette emnet.

Legg igjen en kommentar

Top