Slik avslører du hvordan andre vil behandle deg i fremtiden.

Er du flink til å forutsi hvordan andre vil behandle deg?

Har du noen gang opplevd å møte noen som var hyggelig og sjarmerende i starten. Men som så ble en helt annen person etter en stund?

De fleste av oss har latt oss lure av disse menneskene. Noen av oss flere enn en gang. Takket være en optimisme og god tro om andre.

Men jo flere ganger vi faller i denne fellen, jo mer forsiktig har vi en tendens til å bli. I verste fall kan dette lede til at vi lukker oss selv av fra andre. At vi holder tilbake fra å møte nye mennesker. At vi blir mistenksomme. Kanskje til og med bittre.

Så hvordan kan vi unngå dette? Hvordan kan vi unngå både å bli mistenksomme og bitre, og å ende opp med å stole på noen vi ikke burde stolt på?

Løsningen er enkel:

 

Se hvordan de du møter behandler mennesker de allerede kjenner godt.

Det er nemlig slik at de aller færreste feilrepresenterer seg selv med vilje. Men det er en del av menneskelig natur at vi lar vårt ekte selv komme ut mer jo bedre vi blir kjent med noen.

Dette er det som gjør at enkelte mennesker i starten av et forhold vil vise mange gode sider av seg selv. Og få eller ingen dårlige. Men dette kan endre seg etter hvert som forholdet vokser og vi blir bedre kjent. De potensielt dårlig sidene vil ofte da skinne gjennom mer og mer.

Og når mange nok av våre sider er dårlige, så leder dette til problemer.

Det er nettopp på grunn av dette at det er ikke bare en god ide – men viktig – at vi får se hvordan våre nye venner og partnere oppfører seg rundt sine gamle venner og familie. For sannsynligheten er overveldende at den oppførselen vi ser der vil begynne å prege deres forhold til oss når vi blir bedre kjent.

Det finnes mange råd der ute om å følge med hvordan daten behandler servitøren på restauranten, hunden i gata eller ungen på butikken. Men det viktigste kan altså vise seg å være å følge med på hvordan daten din behandler sine gamle venner og familie.

Slik vil de sannsynligvis også behandle deg i fremtiden.

Så i stedet for å utsette møtet med den andres familie eller venner lengst mulig på grunn av nervøsitet eller annet, burde vi altså forsøke å få oppleve det så tidlig som mulig. Det er lite annet som vil gi deg et like pålitelig glimt av hvordan ditt forhold til vedkommende kommer til å se ut i fremtiden.

Lykke til!

PS: Har du lyst til å bli mer selvsikker i det sosiale? Ta en titt på mine nettkurs eller bli med i min facebookgruppe.

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top