Hvordan bli attraktiv for det motsatte kjønn.

Gurit Birnbaum, professor i psykologi, har sammen med sitt team gjort en stor studie om hvordan å bli attraktiv for det motsatte kjønn. Denne studien kom frem til en konklusjon som kanskje ikke er revolusjonerende – men likevel veldig viktig.

Forskerne gjennomførte tre eksperimenter hvor mellom 80 og 161 studenter hadde interaksjoner med det motsatte kjønn. Dette gjorde de enten ansikt til ansikt eller gjennom online chat. Oppgaven var å beskrive en vanskelig situasjon mens den andre lyttet. Etter samtalen skulle deltakerne rangere samtalepartneren på tre punkter. Tilgjengelighet, attraktivitet og maskulinitet/femininitet.

 

Kjønnsforskjellene:

couple

Menn var drastisk mer tiltrukket til de kvinnene som scorte høyt på tilgjengelighet. Med andre ord, menn følte seg mer tiltrukket til de kvinnene som viste interesse i dem enn de som ikke gjorde det.

Dette gir oss en enkel konklusjon: For kvinner fungerer det mot sin hensikt å leke «hard to get». Altså å late som om en ikke er interessert i de mennene de finner attraktive.

Så hva med i den andre retningen? Var resultatene det samme når forskerne spurte kvinnene om mennene?

Nei.

Studien viste nemlig tydelig at kvinnene ikke rangerte de umiddelbart tilgjengelige mennene som mer attraktive enn de som var noe utilgjengelig.

Det var mennene som ikke var spesielt tilgjengelig tidlig i samtalen, som ble rangert som mest attraktiv.

 

Hva kan vi lære?

Selv om vi naturligvis burde fokusere mer på å være vår genuine selv, enn å bruke taktikker for å forsøke å i større grad bli attraktiv for alt og alle, er det noe nyttig kunnskap her.

Vi ser at kvinner kan finne menn som er veldig tilgjengelig fra første minutt mindre interessante. En naturlig forklaring på dette kan være at mange kvinner har negative erfaringer med menn som er for frempå. De virker ofte for ivrige, eller rett og slett for desperate.

For menn kan det derfor være nyttig å være litt tilbakeholden når vi først møtes.

Ikke for å spille spill eller manipulere. Men for å vise kvinnen at vi ikke er en av disse desperate mennene. Og gi henne en mulighet til å bli kjent med oss. Enda viktigere gir dette oss en mulighet til å bli kjent med henne på et dypere nivå enn det rent overfladiske. Som naturlig nok også vil være positiv for helheten.

Kvinner, derimot, vil altså kunne tjene på ikke skjule deres nysgjerrighet i en mann når de først møtes. Selvsagt burde dette være innenfor visse grenser, men denne «hard to get» taktikken som mange magasiner anbefaler er altså ikke nødvendigvis den beste.

 

Så menn:

Ikke vis tidlig, ubetinget interesse i damene du møter. Vær gjerne nysgjerrig på å få vite mer om dem, deres opplevelser og meninger – men spar komplimenter, interesserte tilbakemeldinger og lignende til dere har skapt en samtale hvor du kan vise interesse på noe mer substansielt enn hennes utseende eller overfladiske oppførsel.

Det er mye mer flatterende for en jente å oppleve at du liker henne på grunn av at du har oppdaget den fantastiske personen hun er gjennom interaksjoner og samtaler – enn å føle at du er interessert bare fordi hun har pupper og et søtt smil.

For kvinner:

Når du innser at du er interessert i en mann, ikke nøl med å være imøtekommende og nysgjerrig. Dette inkluderer å vise interesse i hans liv, hans historie, opplevelser, meninger og verdier.

Dropp å leke hard to get, ikke forsøk å gjøre han sjalu ved å flørte med kompisen hans, og vær forsiktig med å ignorere han til fordel for din venninne – de fleste menn har enten ikke selvtilliten eller tålmodigheten til slike spill.

 

Så enten du har utovertiss eller innovertiss kan det være en lur ide å tenke over dine tidligere opplevelser. Kanskje ser du nå hva du har bommet på og hva du kan gjøre neste gang for å bli mer attraktiv? 😉

Og om du trenger litt hjelp med selvtilliten eller kommunikasjonen for å gjøre disse tingene, så kan du alltids ta en titt på mine nettkurs eller min datingcoaching for menn.

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

2 thoughts on “Hvordan bli attraktiv for det motsatte kjønn.

Legg igjen en kommentar

Top