Hvordan blir du mest attraktiv for det motsatte kjønn?

En professor i psykologi, Gurit Birnbaum, har sammen med sitt team gjort en stor studie om attraksjon i de første møtene mellom menn og kvinner. Denne studien kom frem til en konklusjon som kanskje ikke er revolusjonerende – men likevel veldig viktig.

Forskerne gjennomførte tre eksperimenter hvor mellom 80 og 161 studenter hadde interaksjoner med det motsatte kjønn. Dette gjorde de enten ansikt til ansikt, eller gjennom online chat. Oppgaven var å beskrive en vanskelig situasjon mens den andre lyttet. Og etter samtalen skulle deltakerne rangere samtalepartneren på tre punkter: Tilgjengelighet, attraktivitet og maskulinitet/femininitet.

Resultatet var tydelig:

Menn var drastisk mer tiltrukket til de kvinnene som scorte høyt på tilgjengelighet. Med andre ord, menn følte seg mer romantisk og seksuelt tiltrukket til de kvinnene som viste interesse i dem enn de jentene som viste mindre interesse.

Dette gir oss en enkel konklusjon: For kvinner fungerer det mot sin hensikt å leke «hard to get» eller å late som om en ikke er interessert i de mennene de finner attraktive.

Så hva med i den andre retningen? Var resultatene det samme når forskerne spurte kvinnene om mennene?

Nei.

coupleStudien viste nemlig tydelig at kvinnene ikke rangerte de umiddelbart tilgjengelige mennene som mer attraktive enn de som var noe utilgjengelig, men heller motsatt. Det var mennene som ikke var spesielt tilgjengelig, spesielt tidlig i samtalen, som ble rangert som mest attraktiv.

Det denne studien forteller oss er dermed at det er en viktig forskjell i måten menn og kvinner kan gjøre seg mer interessante og attraktive for det motsatte kjønn på:

Kvinner som viser interesse allerede i det første møtet med menn oppfattes som mer attraktive, og menn vil også anse disse kvinnene som mer aktuelle langsiktige partnere.

For menn er det derimot motsatt. Ved å vise mye interesse fra starten av gjør de seg mindre attraktive for kvinnene de møter.

Grunnene til dette kan være så mangt, men sannsynlige antakelser er at den umiddelbare interessen kan oppfattes som tegn på desperasjon. Det kan føles som om at mannen bare vil ha jenta til sengs og ikke egentlig er interessert i henne som person (han har jo tross alt ikke blitt ordentlig kjent med henne enda).

Så hvordan kan vi bruke denne kunnskapen i praksis, spør du? Her er et par tips:

For menn:

Ikke vis tidlig, ubetinget interesse i jentene du møter. Vær gjerne nysgjerrig på å få vite mer om dem, deres opplevelser og meninger – men spar komplimenter, interesserte tilbakemeldinger og lignende frem til dere har skapt en samtale hvor du kan vise interesse på noe mer substansielt enn hennes utseende eller overfladiske oppførsel.

Det er mye mer flatterende for en jente å oppleve at du liker henne på grunn av at du har oppdaget den fantastiske personen hun er gjennom interaksjoner og samtale – enn å føle at du er interessert bare fordi hun har pupper og et søtt smil.

For kvinner:

Vis interesse i de mennene du liker så snart du innser at du er interessert (jo tidligere, jo bedre). Dette inkluderer å være nysgjerrig på hans liv, hans historie, opplevelser, meninger og verdier. Det inkluderer å le av vitser, å gi han interesserte/flørtende blikk, bruke lett berøring, og å være tilgjengelig for han for samtale. Altså alt det dere jenter allerede gjør når dere starter med å flørte. Men det inkluderer selvsagt ikke å være masete eller klengete, så alt med måte!

Dropp å leke hard to get, ikke forsøk å gjøre han sjalu ved å flørte med kompisen hans, og vær forsiktig med å ignorere han til fordel for din venninne.

 

Så enten du har utovertiss eller innovertiss så kan det være en lur ide å tenke over dine tidligere opplevelser hvor du var tiltrukket til noen som ikke viste interesse tilbake. Kanskje ser du nå hva du har bommet på og hvordan du kan unngå at det skjer neste gang?

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

2 thoughts on “Hvordan blir du mest attraktiv for det motsatte kjønn?

Legg igjen en kommentar

Top

Få 95% rabatt på mitt kurs om sosial selvtillit og kommunikasjon!

I dette kurset vil du lære hvordan du kan føle deg selvsikker i enhver situasjon, hvordan du kan lese og forstå andre bedre enn noen gang før, og en haug med samtaleteknikker som vil hjelpe deg få mer ut av dine interaksjoner og forhold.

Klikk her for mer informasjon, og for å få 95% rabatt på kurset!