Hvordan finne dine beste bilder for nettdating.

Hva er bra bilder for nettdating?

Ah, nettdating. Egostryking for noen, latmannssjekking for andre, frustrerende og fruktløst for alt for mange.

Vi har skrevet artikler om nettdating her på Livskoden før. Du kan lære om hva de tre viktigste elementene for nettdating er (spoiler: Bilder er en av dem;), du kan lære hvorfor du aldri skal bare skrive “Hei” i din første melding , og du kan lære vitenskapen bak hva som er de beste bildene til profilen din.

Men når du har fulgt tipsene i den første artikkelen, og når du har tatt eller funnet frem bilder basert på kunnskapen i den siste – hvordan velger du hvilke av disse bildene du skal bruke?

 

Hjemmeløsninger.

De fleste har en tendens til å føle seg frem. De velger de bildene de selv synes virker best. Problemet med dette er at det er svært vanskelig for de fleste av oss å være spesielt objektive på bilder av oss selv. Mange bilder kommer med assosiasjoner som vi liker eller ikke, og det kan være med å påvirke hvilke vi ender opp med å velge.

Det finnes også en rekke “Rate my pic” nettsider og apper hvor du kan legge ut bilder av deg selv som andre rangerer på en skala fra 1-10 eller lignende. Her kan du få en pekepinn på hvilke bilder av deg som ser best ut. Men probemet her er at du ikke har noen som helst kontroll over hvem som stemmer. Så dersom du er en mann i slutten av 30-årene som er interessert i jevnaldrende kvinner, vil det ikke hjelpe deg spesielt mye å vite hva en haug 14 år gamle jenter synes.

Noen ser også på hvilke bilder som får flest likes eller kommentarer på facebook. Men her igjen er det mange feilkilder. Timingen for når bildet ble publisert er viktig, vi har igjen ikke kontroll på hvem som “stemmer”, og deres valg av hva de trykker like på er sterkt påvirket av mange andre faktorer enn hvor bra du ser ut.

En annen, og langt bedre, fremgangsmåte er å spørre venner av det interessante kjønn og legning om deres mening. Å få noen i din målgruppe til å velge fra et utvalg bilder hvor du ser best mulig ut, vil være mer hjelpsomt. Men dersom du bare bruker en eller et par venner til dette, så får du også bilder basert på deres spesifikke personlige smak. Så for at denne taktikken skal fungere best mulig, burde du spørre helst et tosifret antall mennesker, og så velge de bildene som får flest stemmer.

 

Tinders smarte bilder.

For noen måneder siden kastet også Tinder seg inn i denne prosessen for å hjelpe deg å velge dine beste bilder. Og det er nettopp deres løsning som nå gir deg en ny måte å finne dine aller beste bilder på.

På samme sted som du redigerer Tinderprofilen din, har det kommet en ny knapp som heter “Smarte bilder”, og her er hva som skjer når du aktiverer den funksjonen:

Tinderappen begynner å rotere hvilke av bildene i din profil den setter som ditt profilbilde. Den måler så hvor mange høyre sveip (Liker) du får, delt på antall ganger bildet blir vist. Når appen har vist alle dine bilder som førstebilde nok ganger, vet de hvilket av dine bilder som får flest sveip til høyre. Tinder gjør deg da oppmerksom på hvilket bilde som er best, og setter det som ditt profilbilde. Enkelt, ikke sant?

Joda, det er enkelt. Men dersom du virkelig vil optimalisere dine bilder, er vi ikke ferdige riktig enda.

Det eneste du vet så langt, er nemlig hvilket av de bildene du nå har liggende på din profil som får flest høyre-sveip. Du vet ingenting om rangeringen av de andre bildene dine. Og så lenge du har Smarte Bilder aktivert, vil Tinder fortsette å teste de andre bildene dine med enkelte brukere, som da ikke får se ditt beste bilde først.

 

Så hvordan bruker vi Smarte Bilder best mulig?

Det krever litt tålmodighet og innsats dersom du vil få mest mulig ut av denne funksjonen. Og skal jeg være ærlig så er det ikke absolutt nødvendig å være så nøye på det som jeg snart vil foreslå. Men dersom du har lyst til å virkelig maksimere effekten av dine bilder, har jeg en 5 punkts metode til deg:

 1. Start en ny profil (slett din nåværende og start på nytt, eller lag en ekstra).
  Dette gjør vi for å nullstille eventuelle målinger Tinder allerede har på gamle bilder, og sørge for at du har så mange potensielle matcher som mulig å teste bildene dine med.
 2. Skaff deg et utvalg av gode bilder.
  Bruk metodene over, helst den der du snakker med venner som passer til din målgruppe, og skaff deg minst 6 gode bilder av deg selv, men gjerne flere om du er tålmodig.
 3. Fyll Tinderprofilen din med bilder, og aktiver Smarte Bilder.
  Sveip når du kjeder deg for å vise Tinder at det er en aktiv konto, som gjør at de viser deg til flere. La det gå noen dager, og vent på at Tinder annonserer til deg hvilket av dine bilder som er best. Slett det beste bildet fra profilen din, og vent på neste annonsering for å finne ut hva som er det nest beste bildet. Slett det bildet, og vent på neste. Gjør dette 4 ganger, slik at du vet hvilke av de første 6 bildene som var de 4 beste, slett de siste 2 og ikke bruk dem.
 4. Test eventuelle andre bilder.
  Slett alle bilder fra profilen din, last opp de 3-4 som tidligere ble kåret til beste bilder, og test dem mot de siste bildene du eventuelt måtte ha, med samme metode som over.
 5. Last opp dine beste, og slå av Smarte Bilder.
  Når du har testet alle bildene dine, og funnet 4-5 bilder som alle har vært rangert som beste bilde gjennom denne metoden, vet du hvilke av dine bilder som fungerer best. Publiser dem i rekkefølge (det første som vant er nummer 1, det som vant etter du slettet det første er nummer 2, osv). Slå så av Smarte Bilder for å sørge for at bildene blir vist i rekkefølge av best til minst best. Du kan også vurdere å starte en ny profil igjen som i steg 1 dersom du er bekymret for at du kan ha gått glipp av for mange potensielle matcher under testingen.

 

Hvor lang tid dette tar, er helt avhengig av hvor mange som sveiper på din profil. Det er derfor umulig å si helt sikkert om det er snakk om noen få dager eller så mye som noen uker.

Gi oss gjerne tilbakemelding på hvordan prosessen gikk for deg, og etter hvert også hvilke resultater du får.

Lykke til!

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top