Hvorfor «hei» ødelegger nettdatingen din.

nettdatingen

Tinder, Happn, Sukker, Møteplassen, Facebook og så videre. Alle disse har til felles at det finnes et hav av tilgjengelige, single mennesker som bare er noen tastetrykk unna. Du trenger hverken å dusje, pusse tennene eller en gang kle på deg for å «møte» mennesker lenger. Alt du trenger å gjøre er slå på mobilen eller PCen.

Vi kan diskutere fordeler og bakdeler med denne digitaliseringen av vår kommunikasjon til kyrne kommer hjem og avlingen vår på Farmville er ferdig høstet, men det er ikke det som er målet med denne artikkelen. Alt jeg vil oppnå med disse ordene er å ta livet av én eneste uvane som alt for mange har.

«Hei»

Har du fått den meldingen fra noen?

Eller enda verre: Har du sendt den meldingen til noen?

En første melding som inneholder tre bokstaver, kanskje etterfulgt av noen … eller muligens en :), er den digitale versjonen av å stirre på noen på gaten eller i baren uten å si noe.

Det kan hende at vedkommende synes du er så fysisk attraktiv at hun eller han setter pris på oppmerksomheten. Men sannsynligheten er langt større for at de du gjør dette med opplever litt irritasjon, oppgitthet – eller i verste fall ubehag.

Når du velger å ta kontakt med noen, enten det er en attraktiv fremmed eller en gammel venn, så er det ditt ansvar å gi samtalen noen ben å stå på.

Et «Hei» er det samme som å skrive: «Jeg vil snakke med deg, men du er nødt til å ta ansvar for at vi skal ha noe å snakke om. Og ikke bare det, men du må gjøre det akkurat nå, helt sånn uforberedt.»

Nesten alt er bedre enn en melding som kun sier «hei». En kommentar, et spørsmål, en observasjon, en vits, noe totalt uventet. Alt dette vil gi den andre noe å ta tak i, hjelpe dem føle at dette kan være en samtale som det er verdt å utforske, og oppfordre dem til å svare.

De aller beste meldingene viser seg å være meldinger som skiller seg ut fra mengden. Noe som bringer frem et smil eller en liten latter eller som gjør mottakeren nysgjerrig, er statistisk sett de meldingene som får flest positive svar.

Så vær så snill, slutt å sende meldingen «Hei.. :)» uten å følge opp med noe mer. Slutt å be mottakeren om å ta ansvar for å drive samtalen videre, og begynn å tenke litt mer kreativt når du vil ta kontakt med noen på nett.

Det er en liten endring i måten du nettdater på som blir lettere og lettere etter hvert som din kreativitet vokser. Men jeg lover deg at du vil begynne å få mye bedre resultater om du følger dette enkle rådet.

Hvem kjenner du som starter sine digitale samtaler med «hei»? Del denne artikkelen med dem, så vil du gjøre både deg selv og dem en stor tjeneste.

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top