Hvorfor innbilske menn har mer suksess med jenter.

Innbilske menn kan vise seg å ha en fordel over andre.

Forskning.no publiserte for en stund tilbake siden en artikkel som underbygget noe jeg har sagt i årevis. Det viser seg at menn har en tendens til å overvurdere hvor interessert en jente er i dem. Jenter, på den andre siden, undervurderer gjerne hvor interesserte menn er i dem.

Og dette er ikke en dum ting for gutta. Det viser seg nemlig at å tro at jenter er interessert er en av de mest hjelpsomme holdningene menn kan ha i datingprosessen.

En av tingene jeg sier gang på gang til menn på mine datingkurs er at jenta alltid er interessert dersom hun snakker med deg.

Ikke fordi jeg vil skape innbilske menn. Eller en gang fordi det nødvendigvis er sant. Men fordi dette er en holdning som sørger for at menn aldri vil gå glipp av jentene som faktisk er det. Om hun ikke er interessert så er det verste som skjer at du får en avvisning. Men om hun er interessert så kan du få så uendelig mye mer enn det.

Artikkelen hos forskning.no konkluderer med den samme observasjonen: «Logikken er altså som følger: Det er verre å gå glipp av en mulig sjanse til å stå i med den heiteste reima i byen enn å risikere en kald skulder av samme dama

 

Så hva får innbilske menn ut av dette?

Dersom du som mann begynner å anta suksess med jentene du flørter med, vil det føre til et umiddelbart løft i resultatene dine. Dette skjer av flere grunner.

  • Du vil, som nevnt, ikke gå glipp av jentene som faktisk er interessert i deg.
  • Du vil ha en mer avslappet holdning til hele sjekkeprosessen. Det er jo tross alt ingen vits i å forsøke å imponere eller smigre (to ting som alltidburde være unødvendig å gjøre) en jente som allerede er interessert i deg. I stedet kan dere ha en avslappet, gøy og genuin interaksjon.
  • Bare ideen om at jentene som gir deg oppmerksomhet er interessert i deg vil gjøre underverker for din sosiale selvtillit.

Samtidig er det selvsagt viktig at vi ikke tar dette for langt.

Selv om vi antar at en jente er interessert i oss, så skal vi ikke ta det for langt. Interessen de har vil nemlig forsvinne som dugg for solen dersom vi blir arrogant. Vi ønsker, som alltid, å ha en positiv og likeverdig tone.

Målet er å bli kjent med hverandre som mennesker og ikke objekter.

Og så er det viktig å huske at «interessert» ikke nødvendigvis betyr at jenta er seksuelt eller romantisk interessert. M

en dersom hun snakker med deg, så er hun i det minste interessert i å bli bedre kjent med deg. Dersom hun flørter tilbake når du flørter med henne, så er hun interessert i å utforske attraksjonen dere imellom. Dersom hun kysser deg når du tar initiativet, så er hun interessert i å utforske det seksuelle mellom dere. Men det er fremdeles ikke et løfte om noe mer.

Så ta det steg for steg. Det vil vise deg hvor langt interessen hennes går. Når hun ikke lenger gjengjelder initiativene dine, trekker seg unna eller sier nei, så er det et fint sted å stoppe. Så kan vi bruke mer tid på det stedet for å bygge mer trygghet og spenning med hverandre.

 

Hvordan gjør man det?

I praksis kan du begynne å benytte deg av dette allerede i kveld. Og det er enkelt. Alt du trenger å gjøre er å innse at jentene som gir deg oppmerksomhet i mer enn noen sekunder når du tar kontakt med dem, i det minste er interessert i å bli litt bedre kjent med deg. Du kan derfor senke skuldrene og kommunisere med dem som et ekte menneske i stedet for å stresse med hvordan du skal «få dem til å like deg».

Vil du ha flere tips for hvordan du best tar kontakt og flørter med jenter? Sjekk ut bloggarkivet vårt hos Genuine Connections, som har over 200 artikler om slike tema.

Og har du lyst til å virkelig lære hvordan du kan møte og forføre jenter hvor som helst, når som helst? Bli med på Genuine Connections kurs i Oslo, 4. – 8. januar!

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

One thought on “Hvorfor innbilske menn har mer suksess med jenter.

Legg igjen en kommentar

Top