Video: Den beste måten å håndtere mobbing og bøller på.

Jeg har undervist i sosiale ferdigheter i mange år nå. Denne jobben har strukket seg fra å undervise i konflikthåndtering og forebygging, til ærlig og taktisk kommunikasjon, til sosial selvtillit og alt annet som hører til. Men uansett hva slags hovedtema folk kommer til meg for å lære om, så er det ett tema som stadig kommer opp: Mobbing og bøller.

I noen tilfeller handler dette, dessverre, om regelrett mobbing slik vi alle kjenner til den. I andre tilfeller er det ikke fullt så alvorlig, men like fullt en frustrasjon i folks hverdag. Det kan være at «mobbingen» bare handler om småfrekke mennesker vi møter på en gang i blant. Det kan være fremmede som kommer med små utfordringer for å teste oss litt. Eller det kan være noen av våre nærmeste som har en dårlig uvane med å «bjeffe» litt når de er slitne eller stresset.

I 10-15 år har jeg studert og jobbet med dette temaet nå. Og i min erfaring er det kun én fremgangsmåte som fungerer for å håndtere disse menneskene nærmest uavhengig av situasjon:

Møt dem med et smil, og ta dermed makten fra dem.

Det er nemlig slik at når noen forsøker å få deg til å se dårlig ut ovenfor andre, eller føle deg dårlig med deg selv, men ikke lykkes i å gjøre deg frustrert, sint eller lei deg – så føler de at det er de som taper ansikt. Og det er en sterk motivasjon for å slutte med det de gjør.

Men i dag trenger du ikke å ta mitt ord for det. Og ikke trenger du lese mine mange eksempler på hvordan du kan gjøre dette heller. I stedet vil jeg dele en video med deg, av en mann som heter Brooks Gibbs. Gibbs underviser i sosiale ferdigheter til skoleelever. Han har holdt foredrag på over 1500 skoler i USA – blant annet om temaet mobbing. Og i denne videoen viser han den beste demonstrasjonen av denne teknikken som jeg noen gang har sett.

Du vil ikke angre på å ta noen minutter ut av din dag på å se hele denne videoen. Og etter at du har sett den vil du kunne gjøre livet til veldig mange av dine venner (og dine venners barn) bedre dersom du deler denne artikkelen/videoen med dem. Dette er nemlig en ferdighet som kan endre et liv for alltid. Så vær snill å sørge for at alle som burde se den, får sett den.

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top