Måten du starter dagen din på, kan avgjøre hvor mye du får gjort senere.

Fra tid til annen gjennom oppveksten min oppfordret min kjære mor meg til å re opp sengen min om morgenen. Hun visste at det var nytteløst, selvsagt. Jeg var et rotehode av en annen klasse. Eksempelvis kan det nevnes at til tross for at sengen min aldri var fullstendig dekket – så var gulvet mitt alltid det av alle lekene og klærne mine.

Mesteparten av livet mitt anså jeg det som unødvendig å re sengen min. Den ville jo, tross alt, bli like rotete igjen så snart jeg skulle bruke den igjen.

Men det viste seg etter hvert at min mamma hadde rett. Det er en god ide å re sengen din om morgenen. Eller å rydde kjøkkenet mens du lager frokost. Eller å sette på klesvasken før du tar morgendusjen. Eller å … Du ser hva jeg prøver å si?

 

Verdien av morgenproduktivitet.

Forskning på hverdagsproduktivitet har konkludert med at hvordan du starter dagen din, har mye å si for produktiviteten din resten av dagen.

Argumentene for hvorfor det er lurt å starte dagen med noe produktivt er mange. Noen mener at det reduserer antall arbeidsoppgaver du har senere, som hjelper å redusere stress og tidspress. Andre mener at det har mer å gjøre med følelsen vi gir oss selv når vi er fornøyde med en bra start på dagen.

Sannsynligvis er det en blanding av dette, og mer.

Men at en god morgenrutine hvor du starter din produktivitet samtidig som du starter dagen din er viktig – det er det ingen tvil om.

Likevel kan det være lurt å holde denne morgenrutinen enkel. Jo mindre selvdisiplin og komplisert tenking den medfører, jo bedre. Dette er fordi vår selvdisiplin minsker jo mer vi bruker den i løpet av dagen. Men jo mer av en vane morgenrutinen din blir, jo mindre vil den kreve av deg.

Enkle, mekaniske oppgaver som å re sengen, rydde, mate kjæledyr, brette klær eller lignende er bra. Forutsatt at du gjør det til en vane å ta deg av disse tingene om morgenen, og at du ikke må sette av så mye tid til dem at du går glipp av ekstra søvn, vil én enkel oppgave som dette om morgenen kunne positivt påvirke din produktivitet resten av dagen.

 

Hva skal du begynne å gjøre, eller hva gjør du allerede, som skaper dette for deg?

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top