Sitter du fast i et litt kjedelig liv?

Det skjer med oss alle til tider. Vi faller inn i en rutine. En hverdagen som, nesten uten at vi merker det, begynner å skape et kjedelig liv, hvor det samme skjer om og om igjen. Vårt behov for variasjon, opplevelser og ny inspirasjon lider.

Og dette er selvsagt helt naturlig, men det betyr ikke at vi trenger å godta det. For dersom vi blir for komfortable, dersom livets berg-og-dalbane blir en parkbenk, så har vi en tendens til å miste selve livsgnisten vår.

Mange løsninger på dette har blitt foreslått, men dessverre er mange av disse løsningene ofte litt for store for folk flest.

“Si opp jobben!” “Reis jorden rundt!” “Lær deg et nytt språk!” “Ta en ny utdanning!”

I seg selv kan disse rådene være både velmente og gode. Men for mange av oss er det ikke bare-bare å oppnå noen av dem.

Heldigvis finnes det en langt lettere løsning, som krever en langt mindre investering:

Kom deg ut av hjemmet ditt, så ofte du kan.

Psykologer har nemlig funnet ut at mennesker som tilbringer tid utenfor de vanlige omgivelsene sine – som hjem og jobb – opplever en sterkere mening med sitt liv. De er mer motiverte, ofte mer kreative, og finner flere muligheter for opplevelsene de ønsker seg.

Hver gang du forlater de vante omgivelsene dine skaper du nye inntrykk. Du utvider dine horisonter. Øker din erfaring. Lager nye koblinger i hjernen din som leder til ny inspirasjon og nye ideer. Ved å gjøre noe så enkelt som å gå en daglig tur i nye områder, besøke steder du ikke ofte er på, prøve nye hverdagslige ting – kan du oppnå mye.

Ikke bare får du denne ekstra opplevelsen i hverdagen, men effektene denne vanen skaper vil ofte hjelpe deg til å oppdage og gjøre de endringene som er nødvendig for at du skal nyte livet mer.

Og dette er noe som er overkommelig for de fleste av oss. Selv småbarnsforeldre med fulltidsjobb kan ta seg noen ekstra minutter hver dag til å handle på en ny butikk. Til å gå en tur med sine barn i et nytt område. Til å ta en ny vei til jobb, eller hva som helst annet som passer inn i den daglige rutinen.

Jo mer tid du har anledning til å bruke på dette nye området utenfor husets (og jobbens) fire vegger, jo mer og raskere effekt vil du ha. Men alle monner drar. Så selv om du har et så travelt liv at bare 10 minutter ekstra om dagen er alt du får til – så hjelper det også.

Så gi deg selv et løfte her og nå: Fra nå av skal du gjøre en innsats hver eneste dag for å befinne deg et sted hvor du ikke ofte (eller noen gang) har vært før.

Denne lille vanen vil ikke bare gjøre hverdagen din mer interessant – men også selve livet.

Og husk, det finnes mye verdi i å kaste bort litt tid innimellom også.

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top