Det er verdt et forsøk.

Denne artikkelen handler om noe enkelt: Alt som kan gi et positivt resultat er verdt et forsøk.

Vi mennesker er rare dyr. Vi liker minste motstands vei, og vi tar som regel alle snarveiene vi finner. Med mindre, selvsagt, vi kan risikere å få et nei eller et avslag når vi forsøker å ta den snarveien.

Det kan være en bokstavelig snarvei. Kanskje kutter det 5 minutter av gåturen din dersom du kan rusle gjennom noens hage. Kanskje tar du denne snarveien ofte. Med lette skritt og kroket rygg, selvsagt, slik at huseieren ikke ser deg!

Men så en dag ser du at hagens eier er ute og klipper gresset. Pliktskyldig labber du nå de ekstra 5 minuttene hjem, uansett om du er sent ute eller ikke.

Hva er det verste som kunne skjedd dersom du tok snarveien? Eieren kunne bedt deg om å ikke gå gjennom hagen hans, du måtte gått de fem ekstra fem minuttene, og fortsatt å snike deg gjennom der i fremtiden. Med andre ord: Ingenting endrer seg.

Hva er det beste som kunne skjedd? Eieren kunne gitt deg sin velsignelse til å gå gjennom hagen når du enn måtte ønske. Du kan fra nå av gå med rak rygg, og permanent gjøre hjemveien din kortere.

“Hei, du, jeg lurte på om det er greit at jeg går gjennom hagen din? Du skjønner, dersom jeg kan krysse gjennom her så sparer jeg 5 minutter på gåturen min hjem fra jobb hver dag.”

Et enkelt spørsmål er alt som kreves for at du fra nå av muligens kan gå gjennom hagen med hodet hevet mens du plystrer på dagens favorittsang.

Det er verdt et forsøk.

Alt for ofte ser jeg at folk unngår de potensielt enkle løsningene fordi de forventer et nei. De forventer avvisning. Mislykkelse. Så det er best å bare la være.

Men hva taper du, egentlig, på å prøve? Stolthet? Ego? Dersom svaret ditt er ja på noen av disse, så er det på tide at du lærer deg å håndtere nederlag og avslag litt bedre.

Det betyr nemlig ingenting i det store bildet om den enkle løsninga – som du allerede forventet at ville feile – feiler! Men om du lykkes, ja da har du spart deg mye innsats.

Jeg bor for tiden i USA, og for noen minutter siden sendte jeg en e-post til biltilsynet her. Det er nemlig på tide for meg å skaffe meg et amerikansk førerkort. Og jeg har hatt et før. For 14 år siden. Så jeg sendte dem en e-post for å spørre om jeg bare kunne fornye det, i stedet for å gå gjennom alle testene på nytt.

Jeg er 95% sikker på at jeg vil få et nei. Men hva kostet det meg? 2 minutter av min tid. Og hva fikk jeg ut av det? Vel.. I hvert fall denne artikkelen. Og om jeg er usannsynlig heldig så sparer jeg meg også tiden, pengene og innsatsen det vil ta meg å studere kursmaterialet og ta skriftlig og praksis førerprøve.

Kjendisen du ser på gata vil helt sikkert ikke på date med deg. Men du får i det minste en bra historie dersom du spør. Drømmejobben som du har for lite erfaring til kommer sikkert ikke til å ansette deg. Men hva om du tar feil? Flyselskapet oppgraderer deg sikkert ikke til første klasse. Men hva taper du på å spørre?

Det er verdt et forsøk.

Selv om kanskje de fleste av de urealistiske snarveiene vi håper på kanskje ikke vil fungere. Så vil du bli overrasket over hvor mange av dem som gjør det – til tross for våre forventninger.

Når du begynner å teste alle disse små ideene og snarveiene som du kommer opp med, så skjer det innimellom helt magiske ting. Ting du aldri trodde ville funke, funker, og folk rundt deg vil begynne å lure på hvordan du får det til.

Så.. Hva slags enkle løsninger, snarveier og urealistiske greier skal du teste så snart som mulig?

 

PS: Trenger du litt mer sosial selvtillit for å være mer frempå med forsøkene dine? Det vil dette nettkurset mitt hjelpe deg med 😉

Torkel
Torkel Guttormsen er lektor i psykologi, med en mastergrad i pedagogikk. Han har jobbet som coach og foredragsholder siden 2009, skrevet hundrevis av artikler for nettsteder, aviser og magasiner, og publisert flere bøker. Torkel bor for tiden i Las Vegas, og savner freia melkesjokolade med smørbukk.
http://www.genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Top